Taiwan

Hvad skal jeg gøre for at søge visum til Taiwan. - 2018

Download vejledningen som pdf-dokument eller læs videre

Forud for rejse til Taiwan skal du søge om et Resident Visa online.

Link til Taiwans ambassade :

www.taiwanembassy.org/dk

Du kan også anvende nedenstående genvej :

Når du er blevet godkendt af en klub i Taiwan, modtager du et acceptbrev, Guarantee Form, som er en bekræftelse på optagelse i skole. Udover Guarantee Form modtager du andre dokumenter fra Assisterende Chairman , Rigmor Lauridsen, fx. et "To Whom It May Concern", som er en bekræftelse på, at opholdet betales af dine forældre og Rotary.

Resident Visa kræver en helbredsundersøgelse, som du skal bede din læge om (haster). Egen læge kan sørge for nogle af undersøgelserne samt henvise (haster) til undersøgelse på sygehus hvis det kræves. Se "Health Certificate Form" nederst på linket. De seneste oplysninger vi har fået er, at man i dag sædvanligvis tester for tb med en blodprøve i stedet for røntgen, og ambassadens konsul har bekræftet at en blodprøve er acceptabel.

Sundhedsattesten udstedt af egen læge skal herefter stemples med apostillen (en bekræftelse på dokumentets juridiske gyldighed) i Udenrigsministeriet.

Hvis denne sendes til UM – husk da at sende den anbefalet og at vedlægge en frankeret svarkuvert. Alternativt tag selv derind.

Resident visa skal ændres til en opholdstilladelse indenfor de første 15 dage efter ankomst. Bed din host club counsellor om hjælp.

Visumansøgninger for Danske statsborgere tager ca. en uge (5 arbejdsdage) i standard-tempo ifølge ambassaden. Man kan betale et ekspresgebyr, hvis det skal gå hurtigere - se ambassadens hjemmeside.

Du kan enten vælge at sende samtlige dokumenter til ambassaden eller møde op personligt. Man behøver ikke ringe og bestille tid – man kommer bare.

Hvis du vælger at sende dokumenterne, anbefaler vi, at du sender dem (inkl. pas) som anbefalet brev, så de ikke går tabt. Ligeledes med en svarkuvert frankeret som anbefalet brev.

Tag kopi af papirerne inden du sender dem. Medsend en frankeret svarkuvert.

Taipei Representative Office in Denmark
Amaliegade 3
1256 København K
Kontortid: Ma – fre. kl. 10-13
Ambassadens emailadresse: tro.cph (at) get2net.dk

Tjek ALTID om der er FAQ (ofte stillede spørgsmål) på ambassadens hjemmeside, som kan give dig svar på tvivlsspørgsmål.

Sidst opdateret den 1. april 2018

Har du spørgsmål kan du kontakte Henrik N. Knudtzon – 23 25 83 60 – eller sende en mail til visum (at) rotary-yep.net