Mexico

Hvad skal jeg gøre for at søge visum til Mexico – 2018 ?

Download vejledningen som pdf-dokument eller læs videre

1. Du skal søge om et Temporary Visa – students visa

a. Ansøgningen skal påhæftes et vellignende foto (pas størrelse) – (a passport size picture, of good quality, with right white background. The applicant should have his/her face completely uncovered and be looking directly into the camera.

Digital photos will not be accepted.

2. Du skal have et gyldigt pas – må ikke være udløbet før mindst 6 måneder efter din hjemkomst til Danmark.

3. Hvis du er under 18 år skal din dåbsattest vedlægges så vel som kopier af dine forældres pas (eller værges pas) med foto og underskrifter. (Or legal guardians valid passports or other official id with photo and signature.)

4. MEGET VIGTIGT - Ansøgningen skal ledsages af Power of Atthorney som er et stykke papir med spansk tekst foroven og engelsk tekst forneden – skal udfyldes med navn på Host Father and Host Mother etc. samt korrekt årstal – skal derefter underskrives af begge forældre i påsyn af notaren og herefter stemples med apostillen i Udenrigsministeriet.

Du får formularen tilsendt af Henrik N. Knudtzon.

5. Desuden ”Parental Declaration” – sidstnævnte godtgør at dine forældre kan betale for dit ophold og skal derfor ledsages af løndokumentation i form af de sidste 6 mdr. lønsedler på original papir med underskrift. Dette skal ikke stemples – blot med firma stempel.

6. Når ansøgningen med bilag er udfyldt, sendes den som indscannet pdf. fil til ambassaden.

7. Kvittering for betaling af visa afgift (payments details will be provided once we have received and reviewed all documentation)

8. Du skal herefter pr. telefon bestille tid til et personligt besøg på ambassaden. Man kan ikke bestille tid pr. mail. Ring på tlf. 39 29 57 44 (fra 09:30 -13:30) – Du skal ringe ikke senere end den 1. juli.!

På den aftalte dag medbringer du alle originale dokumenter. På ambassaden vil du blive interviewet og du skal have taget dine fingeraftryk.

Hvis du er under 18 år skal dine forældre ledsage dig til ambassaden for der i konsulens påsyn, at underskrive en fuldmagt der godtgør at du med dine forældres tilsagn må rejse til Mexico – og til sin tid tilbage igen. Opbevar dokumentet – uden dokumentet kommer du ikke ud af Mexico igen.

Du skal være opmærksom på at det visa du får, kun er gyldigt i 6 mdr. og du derfor indenfor 30 dage fra ankomst til Mexico skal have et ”residents card” - din værtsfamilie vil hjælpe dig hermed. (The visa is valid for six months and grants one entry into Mexico. It must be presented at the Mexican National Institute of Migration, to obtain a resident’s card that will allow multiple entries. This must be done as soon as visa holders enter the country and no longer than 30 days after their entry.)

Se I øvrigt på ambassadens hjemmeside www.sre.gob.mx/dinamarca/ - “Requirements for student visa”.

9. For at ambassaden kan behandle din ansøgning skal der forud sendes et brev til ”Embajada de Mexico en Dinamarca” på spansk fra Rotary i Mexico.

Brevet indeholder oplysninger om dit navn, dit opholdssted samt oplysninger om din skole og dine værtsfamilier i Mexico.

Assistent Chairman, Torben Kjær Nielsen, vil foranledige at dette brev samt din Guarantee Form bliver sendt til dig og til ambassaden.

Senest opdateret den 1. april 2018.

I tvivlspørgsmål kan henvendelse finde sted til Henrik N. Knudtzon – 45 85 75 80 eller på mail visum (at) rotary-yep.net