Colombia

Hvad skal jeg gøre for at søge visum til Colombia– 2018

Download vejledningen som pdf-dokument eller læs videre

For at få visum til Colombia skal du søge online –

Du går ind på nedenstående link og læser vejledningen på engelsk og / eller spansk hvis du kan:

:https://tramitesmre.cancilleria.gov.co/tramites/enlinea/solicitarVisa.x…

In April, all the information regarding visas on the website will be found in English

Du søger om et:

VISITORS (V): (Participate in an academic exchange program, advance training in art or trade, or undertake different studies to primary, secondary or undergraduate higher education program.) Application online: The application will require scans of all required documents in PDF files plus an ID photo.

Du skal uploade følgende:

1. Et pas foto - i god stand med hvid baggrund og i farver
  2. Kopi af dit pas - som skal være gyldigt min. 6 måneder ud over dit ophold i Colombia. Photocopy of the first page of your valid passport where your personal data is displayed. (Photocopy of the page of your passport with the last stamp of entry or departure of Colombia is located. If you’ve had a previous Colombian visa, a photocopy of this visa.)
  3. Hvis du er under 18 år, skal dine forældre give tilladelse til, at du må opholde dig et år i Colombia. Dokumentet skal desuden indeholde navnet på den person som er udpeget som din værge under opholdet i Colombia. Normalt er værgen en YEP-officer f.eks. klub councellor i din værtsklub. Navn fremgår af Guarantee formen.
    Dokumentet underskrives (både spanske og danske del) i overværelse af notar (kontakt byretten i den by, hvor du bor, i København er det Notarialkontoret) og certificeres efterfølgende med Apostille.

Formular kan downloades her

Apostille stempel er en særlig legalisering (godkendelse) af vigtige dokumenter, som kræves i forbindelse med visum til nogle lande. Det koster p.t. 195 kr. pr. dokument at få dette stempel, og det fås hos Udenrigsministeriet. Man kan enten fremsende dokumenterne eller selv tage dertil. Husk frankeret svarkuvert, hvis du sender dokumenterne.

1. Kopi af dåbsattest (copy of birthcertificate)
  2. Bevis på forældres indkomst + indestående i bank (Proof of financial solvency) som garanti for studentens ophold i Colombia. Det er fx. lønsedler og kontoudskrifter for de sidste 6 måneder.

(A letter from the person with economic responsibility for the student guaranteeing the expenses of the student and documents showing economic solvency. To show “economic solvency” you could use a bank “certificate” showing the average balance over the past six months is greater than 10 times the legal minimum wage in Colombia or 7,812,420 pesos ($2,605 at an exchange rate of 3,000 pesos to the USD) in 2018. This certificate should be notarized and translated. Or you can provide six months of bank statements with no need for translation. Also, credit card statements which show a sufficient available balance could be used.)

Endvidere skal du uploade følgende dokumenter, som du får fra Chairman, når du er godkendt af en klub i Colombia:

1. Udfyldt Guarantee Form som skal være signeret af en colombiansk notar.

Authorization of the parents and designation of the person responsible for the student during his/her stay in Colombia, authenticated by a Colombian notary or consul in the case of minors.

2. ”To Whom It May Concern”- brev, som er en bekræftelse på at opholdet i udlandet er betalt. Skal være oversat til spansk, hvis ikke der allerede findes en spansk udgave.

3. Bekræftelse på optagelse i skole i Colombia - skolen forpligter sig til at acceptere den udvekslingsstudent, der er omfattet af aftalen.

Når ovenstående dokumenter er uploade til ambassaden i Stockholm, modtager du et sagsbehandlingsnummer – samt prisen på udstedelsen af visum.

Betaling finder sted til:

Embassy of Colombia – Consular Section
Handelsbanken
Account no 035618248
IBAN number: SE87 6000 0000 0000 3561 8248
SWIFT code: HANDSESS
Clearing number: 6103

Når der er betalt, modtager du en mail og bliver bedt om at sende dit pas til ambassaden i Stockholm, hvor visum så bliver stemplet ind i passet. Passet kommer herefter retur med posten.

Visum er kun gyldigt ét år fra udstedelsesdato, så du bør vente til midt i juli med at søge visum. Men kontakt gerne ambassaden primo juli for at aftale, hvornår du skal sende papirerne.

OBS:

Efter ankomst til Colombia skal dit visum registreres hos:

Departamento Administrativo de Seguridad – DAS

inden for 15 dage – få din værts-counsellor eller din værtsfamilie til at hjælpe dig med dette.

Ambassadens adresse i Stockholm er:

EMBASSY OF COLOMBIA

Östermalmsgatan 44, 1st floor

S– 114 86, Stockholm - Sverige

Map and how to get to the Embassy

Tel.: +46 (0) 8 218489

Fax: +46 (0) 8 216205

www.embajadacolombia.se

(For further information please call +46 (08) 218 489 between 2:30pm and 4:30pm)

Sidst opdateret den 01. april 2018

Har du spørgsmål kan du henvende dig til Henrik N. Knudtzon – 45 85 75 80 eller send en mail til visum (at) rotary-yep.net