WATER SURVIVAL BOXE SENDT TIL EQUADOR

Oprettet af Asbjørn Isaksen den 14.6.2016
De 100 Water Survival Boxe, som distrikt 1440 donerede i forbindelse med distriktskonferencen i oktober, er nu pakket og sendt til jordskælvsofre i Equador

Distriktets Water Survival Boxe sendt til Equador

De 100 Water Survival Boxe, som distrikt 1440 donerede i forbindelse med distriktskonferencen i oktober, er nu pakket og sendt til jordskælvsofre i Equador.

Formand for distriktets ”box-udvalg”, Erik Tornøe, Han Herred Rotary Klub, og DG Peter Eigenbroth, begge med hustruer, var i april måned i England og besøge Shelwood Bridge Rotary Klub, der står for det praktiske omkring Water Survival Box.

Her var vi med til at pakke de 100 bokse, der som ”ekstraudstyr” blev forsynet med en stor presenning, en pose Lego klodser og en lille bamse, hvoraf nogle var doneret af Inner Wheel distrikt 44.

Vi fik et rigtig godt indtryk af organiseringen omkring boks-projektet. Det er et rent klubprojekt, som styres af en bestyrelse på knap en halv snes medlemmer. De mødes jævnligt for at pakke bokse, og det foregår i et godt teamwork med nogle til at plukke indholdet fra hylder i et lagerlokale og andre til at stuve effekterne ned i de røde kasser. Der føres en tæt dialog med forskellige nødhjælpsorganisationer, så man har et godt indtryk af, hvor der er behov for boksene, og hvor de kan gøre mest gavn.

Klubben udsender årligt ca. 1.200 bokse til nødstedte områder i hele verden. De 100 bokse fra distrikt 1440, som alle var mærket med en label med Dannebrogsflag, blev sammen med 200 ”standardbokse” sendt til Equador i starten af maj måned.

Distrikt 1440 næststørste bidragyder

Vi skulle bringe varme hilsener med hjem til distriktet og takke for den gode opbakning. Næst efter en privat storsponsor er distrikt 1440 blevet den største bidragyder til projektet, og det blev yderligere understreget, da vi under besøget kunne overrække 1.000 £ til endnu flere bokse – i alt er der fra vores distrikt gennem det seneste år doneret ca. 175 Water Survival Boxe.

Tak til distriktets klubber, som har bakket op omkring vores box-udvalg. Vi vil fortsat gerne støtte såvel Water Survival Box som ShelterBox, så husk gerne, hvis der ”er penge tilbage” på klubbens projektkonto, at sende en indbetaling til konto 7420 – 0001237463. Box-udvalget håber optimistisk på en årlig donation fra hver af distriktets klubber på 4.500 kr., svarende til tre ”water-bokse” eller knap én Shelterbox.

Peter Eigenbroth