Rotary Foundations Historie

HISTORIEN OM ROTARY FOUNDATION

Ved 1917-konventionen foreslog afgående RI præsident Arch C. Klumph, at der blev oprettet en fond "med henblik på at gøre godt i verden." I 1928 blev den omdøbt til Rotary Foundation, og det blev en særskilt enhed inden for Rotary International.

VÆKST AF FONDEN

I 1929 gav Fonden sin første gave på $ 500 til the International Society for forkrøblede børn. Organisationen, der blev skabt af Rotarian Edgar F. "Daddy" Allen, voksede hurtigt og er i dag kendt under navnet Easter Seals.

Da Rotarys grundlægger Paul Harris døde i 1947, begyndte bidrag at strømme ind til Rotary International, og Paul Harris Memorial Fund blev oprettet for at varetage fonden.

UDVIKLING af Foundation programmerne

1947: Fonden etablerede sit første program, Stipendier til Advance Study, senere kendt som Ambassadorial Scholarships.

1965-66: Tre programmer blev iværksat: Group Study Exchange, Awards for Technical Training, og tilskud til aktioner i overensstemmelse med målsætningen om Rotary Foundation, som senere blev kaldt Matching Grants.

1978: Rotary introducerede sundhed, sult og humanitet (3-H) Grants. Det første 3-H Grant var finansiering af et projekt til immunisering af 6 millioner filippinske børn mod polio.

1985: PolioPlus programmet blev iværksat for at udrydde polio på verdensplan.

1987-1988: blev første freds fora afholdt, hvilket fører til Rotary Peace stipendier.

2013: Nyt distrikt, global, og pakke grants sætter rotarianere verden over i stand til at reagere på verdens største behov.

Siden den første donation på $ 26,50 i 1917, har fonden modtaget bidrag på i alt mere end $ 1 mia.