Indsendt af Birte Marie Linnebjerg den 2.7.2020
PER bød, for sidste gang i sin præsidentperiode, velkommen og efter dagens sang var der 3 minutter ved KRISTINE

Herefter var det PER's tur til at fortælle om året der er gået:

Som optakt til min præsidentperiode efterlyste jeg meninger og holdninger fra medlemmerne både på møderne og på mail – hvorvidt målet for mit år skulle være afvikling eller udvikling. Og hvis udvikling ønskede jeg et større engagement fra medlemmerne – både hvad angik mødedeltagelse, finde gode foredragsholdere og ikke mindst gøre en ekstra indsats for at få ny medlemmer.

Et emne som har været varmt i rigtig mange år.

Overordnet var der flertal for udvikling. Med det som udgangspunkt satte vi os for at lave et decideret hvervemøde den sidste torsdag i januar.

Må sige mit år startede helt fantastisk og fik det hele til at se meget lyserødt ud.

Jeg landede en sponsoraftale med Colgate Danmark til mit og klubbens tandbørsteprojekt Teeth4Life på Filippinerne på 400000kr. De 380000 gik til børster og pasta og de sidste 20 gik til en målportal til vores Storejulemandsløb.

Må sige jeg kunne næsten ikke få armene ned.

Det har siden vist sig, at Teeth4Life er det største projekt, som Colgate er involveret i her i Danmark.

I den sammenhæng vil jeg med stor taknemmelighed nævne JYTTE, som I kraft af sit job som fondsbestyrer fik skaffet 80000kr til Teeth4Life – Tusinde tak.

Havde gennem noget tid syntes, vi trængt til lidt sangfornyelse, så satte mig for at lave en alternativ sangmappe med nye sange hver gang.

Har man fulgt med Filip Faber – ja så er der rigtig mange dejlige sange vi kan kaste os over. Så det er naturligvis op til den nye præsident, om han vil fortsætte med at forny sangvalgene – eller bruge hvad der er i den grønne og den blå dangbog.

Jeg har desuden udlånt mit klaver til os og Yves.

Det var lidt trægt med at få skaffet foredragsholdere i efteråret og deltagerantallet var ikke prangende.

Det kulminerede med 12 personer til et spændende foredrag af Michael Dupont Formand for Handelsstandsforeningen og Direktør i Magasin.

Det foranledigede mig til at udsende en opsang på mail til medlemmerne.

Emnet var også oppe, da Jytte som elect ønskede en tilkendegivelse fra hvert enkelt medlem, om deres syn på Fremtiden i Dyrehavens Rotary Klub og hvad de hver især var parat til at byde ind med.

Ellers stod efteråret i Det Store Julemandsløbs tegn – hvor projektudvalget vanen tro knoklede på ikke mindst takket være de faste ildsjæle Jørgen, Kirsten og Ole.

Der blev samlet pænt ind med sponsorater. Stigende deltagerantal og klart fornemmelsen af, at Julemandsløbet er et event man regner med i Handelsstandsforeningen og gerne vil støtte op om.

DESVÆRRE  kunne vejret næsten ikke være dårligere – det var bare noget lort. MEN de deltagere, som kom var i godt humør og der var flere gengangere. 

Her på dagen var mange af klubbens medlemmer aktive, så det var dejligt at se.

Der er allerede indkaldt til første projektudvalgsmøde, så forberedelserne til det STOREJULEMANDSLØB version 4 er i gang.

Så blev det 2020

Der var lagt op til et nyt og på mange fronter spændende år og i bestyrelsen så vi  frem vores hvervemøde den 30/1

Lokkemidlerne var på plads – stegt flæsk og persillesove – og en forrygende foredragsholder – Morten Lykkegaard.

Der var pænt fremøde: 33 deltagere – 13 potentielle. Det var en rigtig god aften.

Desværre kom der ikke så meget ud af det. Fik ikke fulgt op på de potentielle – Coronaen gjorde det ikke bedre.

Så status for medlemstallet er mindre. En afgang Ole Bo Ketelsen, Claus Harkjær og en tilgang Jan Helweg-Møller. Og så mistede vi desværre Niels Ole Bohn, som døde her i foråret. Der blev afholdt 1 min. stilhed til ære for Niels Ole.

Det er desværre de triste kendsgerninger.

Det bliver en af de store udfordringer for den nye præsident, som jo så ikke  bliver Jytte, som valgte at trække sig.

Det krævede en feberredning, som Gregers valgte at hjælpe mig med – ved at påtage sig hvervet som præsident 2020/21. En stor tak til dig for, at du var parat til at tage depechen.

Så gik verdenen pludselig i stå, da Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned.

Vi havde et forår med spændende foredragsholdere, som alle måtte annulleres.

Vi havde en lille måned uden møder. Så fik vi gang i for Rotary helt nyt møde set-up ZOOM, som Gregers styrede med sikkerhånd.

Det var et interessant koncept – som faktisk over en periode gav den højeste mødeprocent over en længere periode i meget meget lang tid.

Det kulminerede med et meget interessant foredrag med den danske ambassadør i Tyskland.

Det har godt nok været et meget mærkeligt år. Det vil går over i historien, som vil blive året med Coronaen.

Det har været en ære for mig at være præsident for Dyrehavens Rotary Klub og jeg er selvfølgelig lidt skuffet over, at det ikke kunne blive et fuldt år og jeg ikke formåede at levere flere medlemmer til klubben. Jeg nyder at kommer her og synes vi har det rigtigt hyggeligt sammen. Vi har som oftest gode foredragsholdere – hvorfor står folk ikke i kø?

Håber du kan knække koden Gregers.

Middag

Så var tiden inde til at PER overrakte præsidentkæden til GREGERS, og de udvekslede nåle som viser deres nye status i klubben. GREGERS gav en buket blomster til PER.

Præsident 2020/2021 tale i stikord den 26. juni

Tak for kæden om end jeg ikke havde regnet med at jeg skulle være præsident.

Bestyrelsesmøde i februar – jeg syg – Per ringede – jeg sagde ja. Præsident 2020-21.

25 års jubilæum i år.

Live or let die – enten eller.

Jeg sagde ja – vil gerne give et det skud mere.

Fandt en gammel backup af et dokument med de 3 minutter jeg holdt i 2001 der beskrev en ”skræmmende” fremtid, nemlig rotarymøder over internettet hvor man aldrig mødtes fysisk. Stof til eftertanke.

Jeg synes vi har en god klub og det vil være ærgerligt hvis den ikke kan fortsætte og vel at mærke fortsætte med fysiske møder.

Jeg synes vi skal give det et skud mere.

Et skud der skal resultere i at klubben overlever og vokser – vi har prøvet det før – men skal forsøge igen: Vi skal have knækket koden - flere medlemmer. Det forudsætter som minimum grundlæggende et godt program. Og det er en fælles opgave.

Kvittere for de mange møder der allerede er besat – der manglede i går kun 6 datoer at blive besat i efteråret.

Alle medlemmer er kommet i mindst et af de nedsatte udvalg og jeg vil bede de udvalg der ikke har holdt møde om at afholde møder i august måned.

Jeg glæder mig til, i Rotary sammenhæng, en normal hverdag – jeg glæder mig til møderne her på Frilandsmuseet.

Vi har et stort projekt – tandlægeprojektet som vi skal have fulgt til dørs og i den sammenhæng har vi vores Julemandsløb vi skal gøre endnu større end sidste år.

Jeg har ikke tænkt mig at ændre på mødernes form og indhold. Vi skal fortsat synge, have 3 minutter, 5 minutter, spise og så et foredrag eller diskussion.

Bestyrelsen i 2020-21:

Præsident (og kasserer) Gregers

Præsident elect Thomas

Vicepræsident Jytte

Pastpræsident Per

Sekretær Lone

Klubmester Ole

Klubtjeneste Claus

Jeg vil sige tak til Per for din periode som præsident – om end den blev lidt anderledes end ventet. Jeg håber at kunne suge af din viden når du nu får titlen pastpræsident.

Så vil jeg håbe, at vi holder 25 års jubilæum i foråret.

Til slut jeg håbe, at vi om et år, når Thomas skal overtage stafetten, har en klub i vækst med en medlemstilgang der til den tid skal bygges videre på.

Og lige som i kirken efter prædiken – diverse meddelelser:

Et spørgsmål som bestyrelsen skal tage stilling til er hvad vi skal gøre med betaling for fortæring der er blevet opkrævet i sidste kvartal. Det vil ske straks i august.

Bestyrelsen holder første møde medio august – datoen følger.

Terrassemøderne – her er det første og sidste besat (Nils, Kirsten) – er der andre der vil lægge terrasse til? Såfremt der mangler terrasser, så holder vi møderne hos Yves.

Rigtig god sommer