Indsendt af 163086 den 20.5.2019
En hyggelig Rotary forårsfest tog en grim retning, da et medlem fik luftvejene blokeret. Heldigvis var der handlekraftige mennesker til stede.

Årets forårsfest tog en grim drejning, da Mogens Lundin fik noget i den gale hals og pludselig ikke kunne få luft. 

Den hyggelige atmosfære, med hyggepianistens rolige musik og samtaler på kryds og tværs om bordene blev brat afbrudt, da Mogens pludselig ikke var i stand til at få vejret. Uden helt at vide, hvad årsagen var, blev en bølge af aktiviteter sat i gang: 

Der blev ringet 112 af ind til flere forskellige personer, Mogens blev lagt på gulvet af et par staærke mænd, der blev flyttet borde i lokalet, flyttet cykler uden for, så ambulancen kunne komme til, og der blev sørget for, at restaurantens øvrige gæster ikke blev for nysgerrige og skulle følge med i, hvad der skete. Og så blev der ydet førstehjælp både af John Nielsen, som var med som gæst, og sygeplejerskestuderende Mille Priess, som var på arbejde i Madklubben den aften. 

De to arbejdede skiftevis på at sikre, at Mogens' hjerte ikke gik i stå, og de mange tryk fik endelig kødstykket, der havde sat sig på tværs, til at komme ud. Senere viste det sig, at hjertet kortvarigt var stoppet, så den ihærdige indsats reddede Mogens’ liv. Lægeambulancer var på stedet inden for få minutter, han fik iltmaske på og heldigvis var det ikke gået mere galt, end at Mogens kunne sige et par ord, inden han blev kørt på Riget til observation. 

Tilbage var aftenens gæster lettere chokeret, men den glade nyhed om, at Mogens og hans hustru, Aase, var ved godt mod lettede stemningen, og der var bred enighed om, at de to redningsfolk skulle belønnes for deres hurtige ageren. 

Derfor blev der d. 7. maj uddelt 2 PHF-medaljer til de to redningsfolk, Mille Priess og John Nielsen. Mogens og Aase overrakte sammen med præsident Hanna PHF-medaljer, med dokument og den lille knaphulsmedalje. Mogens og Aase rundede det hele af med servering af bobler til alle tilstedeværende.

PHF redningsfolk

Som en lille sjov krølle på historien fandt Aase ud af, at hun faktisk er i familie med Mille, da de begge har familiemæssige rødder til Priess familien fra Glyngøre!