Nyt fra guvernøren

Guvernørens April Månedsbrev

 

Familiebriefing dag for udvekslingsstudenter

Beretning fra Karsten Sørensen som repræsentant for verdenspræsident Barry Rassin

Den gode historie

Tilbud fra RUC til virksomheder i Distrikt 1480

Præsentation af Per Nøddebo Nielsen kommende Guvernør i 2020 – 2021

 

Kære RotarianerForår

Velkommen til månedsbrevet for april 2019 med tak for de fine indlæg, som I kan læse i medfølgende artikler.

Vi har stillet uret om til ”Sommertid” i Danmark. Nogle finder, at det er af det gode. Andre finder, det er en uskik. Forår er det og de smukke, hvide kirsebærblomster lyse op i alt det lysegrønne løv i haven. Mon det skal lykkedes i år at smage kirsebærrene i toppen af de gamle træer? Eller kommer fuglene os igen i forkøbet, som de plejer at gøre.

 

Familiebriefing dag for udvekslingsstudenter

FamiliebrifingPå Midtsjællands Gymnasium i Ringsted blev der på en smuk forårsdag den 30. marts 2019 afholdt den obligatoriske familiebriefing dag for vores 2019/2020 outbound studenter og deres forældre, hvor jeg havde den glæde at deltage.

Indbyder og vært for dagen var vores engagerede Ungdomsudvekslingsteam i Distrikt 1480, som består af formand og Distrikt Counsellor, Kim Skourup, Assisterende Distrikt Counsellor Inbound, Henrik Gildberg, Assisterende District Counsellor Outbound, Heidi Friis, Assisterende Distrikt Counsellor Sekretær Torben Nielsen og Assisterende Distrikt Counsellor Rotex 1480 Leif Bonde.

Rotary Distrikt 1480 sender i 2019 – 2020 26 unge mennesker ud i verden og på landsplan sender Rotary i år 154 udvekslingsstudenter ud til 19 lande.Brifing

På Familiebriefing dagen havde Heidi først et meget fint indlæg om spilleregler og praktiske gode råd til de udvekslingsstudenterne om hvordan de sikrer sig at få mest muligt ud af deres år i udlandet.

Torben fortalte sammen med sin hustru Lisa, meget levende om deres private erfaringer med at være at være både forældre og værtsforældre til udvekslingsstudenter.

RotexKim stod for den orienterende del om udrejsetider, billetter, visa og briefinger. Medlemmer fra ROTEX D1480, reboundere var igen et aktiv, som ved vores PETS 2019. De delte ud af deres egne  personlige erfaringer og var også ansvarlige for skabe netværk mellem de 26 nye udvekslingsstudenter i løbet af dagen.

 

 

 

 

 

 

 

Verdenspræsident Barry Rassin personlige repræsentant Karsten

Det er vigtigt at samle på gode Rotary oplevelser og en af dem fik og skabte PDG/formand for Foundation Karsten Sørensen fra vores Distrikt 1480, da han blev inviteret til at repræsentere verdenspræsident Barry Rassin på Distrikt 1030`s Distriktskonference i Yorkshire i England.

Det er en særlig ære at blive udpeget fra Rotary International til at repræsentere en verdenspræsident. Vi glædede os derfor på Karstens Sørensens vegne, og jeg kan varmt anbefale jer, at læse hans fine beretning

 

Den gode historie fra Faxe Rotary klub

Medlemmerne i Faxe Rotary klub, havde også et god oplevelse til et møde, hvor de havde inviteret deres tidligere udvekslingsstudenter og  repræsentanter fra ROTEX og Rotaract. Læs deres indlæg, hvori de også skriver om optagelse af 3 yngre rotarianere.

 

Tilbud fra Roskilde Universitet til virksomheder i Distrikt 1480

RUC

Via samarbejde med RUC, Roskilde Universitet Center vil PR udvalget i Distrikt 1480 snarest videreformidle  et tilbud til rotarianere og virksomheder i Distrikt 1480. RUC tilbyder et ”Projekt- og specialesamarbejde”, hvor studerende udarbejder en akademisk og kritisk analyse rapport om en af virksomhedens formulerede problemstillinger. RUC tilbyder også såkaldte ”Praktikforløb”, hvor en studerende vil være i praktik i virksomheden tre-fem dage om ugen og praktikken er en del af de studerendes uddannelse. Yderligere oplysninger om tilbuddet kan fås hos formand for PR udvalget Annette Hansen Roskilde Østre Rotary Klub.

 

Præsentation af Per Nøddebo Nielsen guvernør for Distrikt 1480, 2020 – 2021Per Nøddebo

Per Nøddebo Nielsen, der indtræder som bliver DGE, Distrikt Guvernør Elect for Distrikt 1480 i Rotary Året 2019 -2020, har jeg bedt om at skrive en personlig præsentation af sig selv til dette månedsbrev. Per er en meget vellidt og dygtig rotarianer og præsentationen findes nedenstående i en artikel for sig selv.

 

De bedste ønsker om en dejlig forårstid.

Gudde Södergren

Guvernør Distrikt 1480