Fælles projekt skaffer nye Skolemøbler til pigeskole i Bangladesh

Oprettet af Tommy Boll den 29.12.2017
På PETS i Marts 2017 blev klubberne i AG område 1 enige om at lave et fælles Foundation projekt.
Der var enighed om at man ville prøve at gennemføre et projekt der involverede mange klubber.

Tilbage i 2015 var Brande og Give Rotary Klubber primusmotorer i bygningen af en ny pigeskole på øen Bhola i det sydlige Bangladesh.

Pengene blev rejst ved hjælp af private virksomheder, Sponsorer, District Grants, Hjælpefonden samt Brande og Give Rotary Klubberne.

Projektet til omkring 250.000 kr blev afsluttet i januar 2015 og skolen blev øjeblikkelig taget i brug.

Desværre var der på daværende tidspunkt ikke økonomi til nye skolemøbler.

Derfor blev 7 klubber fra AG område 1 enige om at de ville skabe økonomi til dette.

Rotary Klubberne: Jelling, Billund, Grindsted, Skjern-Tarm, Videbæk, Brande og Give gav alle 1.500,00 kr. til projektet. I alt 10.500,00 kr.

Herefter søgte man hjælpefonden som støttede med 10.500,00 kr – og endelig i december 2017 fik man via District Grant midler tildelt 9.000,00 kr.

Projektet til 30.000,00 kr var hermed en realitet.

De 7 Rotary klubber i AG område 1 har for et meget lille beløb gjort en forskel og givet pigerne på skolen på Bhola forbedrede betingelser for at få en uddannelse.

Hele processen er gennemført ved hjælp af Rotarianer Jørgen Østergaard fra Give Rotary Klub, som har stået for ansøgningerne samt , indsamling og overførsel af de økonomiske midler.