Rotary & ShelterBox partnere

Rotary og katastrofehjælpsorganisationen ShelterBox har fornyet en treårig aftale om at yde øjeblikkelig, livsreddende hjælp til overlevende fra naturkatastrofer og konflikter.

Rotaryklubber verden over har mobiliseret sig til at yde øjeblikkelig nødhjælp til tusinder af fordrevne hurtigt og effektivt ved at donere ShelterBoxe nu på 16. år. Til dato har Rotarymedlemmer doneret US$ 48 millioner for at give husly til familier i nød - det udgør 40 procent af ShelterBox's samlede omsætning på US$ millioner 119,6.

"Samarbejdet mellem Rotary og ShelterBox har betydet et tilflugtssted for mennesker, der står over for nogle af de mest vanskelige og usikre øjeblikke i deres liv," siger John Hewko, generalsekretær i Rotary. "Vi er glade for at forny dette partnerskab og ære vores fortsatte forpligtelse til at handle for at hjælpe lokalsamfund hærget af katastrofer og konflikter."

Hver ShelterBox indeholder typisk et telt udviklet til at modstå ekstreme vejrforhold, sammen med regionalt passende forsyninger såsom vandrensningsudstyr, tæpper, værktøj, solcelle lys, og andre fornødenheder til at hjælpe en familie  til at overleve i seks måneder eller mere efter en katastrofe .

Som en del af de samfund, de betjener, hjælper Rotaryklubber ShelterBox med at identificere og prioritere øjeblikkelige nødhjælpsbehov i katastroferamte områder og bistå med indsættelsen af nød genhusning, undervisningsmateriale og livsreddende forsyninger. Rotarymedlemmer bidrager også med at finansiere støtten, de bliver uddannet som nødhjælpsfrivillige og hjælper f.eks. med fragt og fortoldning og de skaber forbindelse til regeringer og andre organisationer i de ramte områder for at lette leveringen af materialet. 

CEO for ShelterBox, Chris Warham sagde: "Rotary og ShelterBox vil altid stå side om side for at hjælpe de mindre heldige. Dette partnerskabs fornyelse viser blot styrken af vores lange venskab, og anerkender den enorme praktiske og finansielle støtte fra Rotary medlemmer på verdensplan, så vi kan nå ud til familier i nød. "

Evanston, Ill (26 juli, 2016) -.