Corona medfører aflysning af udveksling i Rotary året 2021-22

Oprettet af Poul Risager den 3.2.2021
I Rotary er studenternes sikkerhed og velbefindende samt forældrenes tryghed vores første prioritet.

Situationen med Corona virus er stadig usikker i hele verden, og ingen ved hvornår, vi kommer tilbage til det normale. Der er kommet nye virusvarianter til, som vi ikke kender forløbet af. Danmark er i gang med vaccinationer, men det kan have lange udsigter inden 15-18 årige kan vaccineres, for ikke at snakke om status på vaccinationer i værtslandene. Vi tror på at værtslandene fortsat vil være hårdt ramt af Corona de næste mange måneder og flere har allerede aflyst udveksling for året.

Vi vil ikke sende studenter til udlandet, hvis det er usikkert.

En af grundende til Rotary’s succes på ungdomsudveksling er den meget grundige forberedelse af vores studenter inden udrejse. Disse fysiske møder vil det ikke vil være mulige at holde for team 21/22. Det vil heller ikke være fair for udvekslingsstudenter, at de ikke ved, hvornår de kan rejse ud og vi mener, at vi ikke bør holde dem hen til engang i foråret, når nogle i den situation måske hellere ville bruge alternativer som gymnasium eller efterskole.

Derfor har vi beslutte at aflyse Rotary Ungdomsudveksling Team 21/22.

Det betyder desværre at der ikke sendes udvekslingsstudenter ud i sommeren 2021 og at der ikke modtages udvekslingsstudenter i sommeren 2021 og januar 2022.