Formular om interesse for Værtsfamilieskab

Indsendt af Torben Krarup den 31.10.2019
Rotary ungdomsudveksling er et af de mest anerkendte og brugte programmer i verden.
Hvert år bliver mere end 8000 studenter sendt til forskellige steder i verden. Studenterne er typisk mellem 15 og knapt 18 år gamle. Og du behøver ikke at være medlem af Rotary for at have en udvekslingsstudent boende.

SOM FAMILIE OPNÅR I:

• OFTE ET VENSKAB FOR LIVET
  • AT LÆRE EN ANDEN KULTUR AT KENDE
  • HVEM KAN BLIVE VÆRTSFAMILIE?

Enhver omsorgsfuld og ansvarlig familie med interesse for at være vært for et ungt menneske fra et andet land er gode som værter. Det er svært at kategori- sere familier, for værtsfamilier er ganske almindelige familier. Familier:

• Der selv har børn i gymnasiet. Det er en fordel fordi værtssøskende hurtigt kan få udvekslings- studenten involveret i gymnasiet og i det sociale fællesskab.
  • med små børn er gode værtsfamilier, fordi de oplever at have en storesøster eller -bror.
  • hvor børnene er “fløjet” hjemmefra eller på pension er også velegnede, fordi de har mere tid til at være sammen med studenten end yngre par, der ofte er travlt beskæftiget med børn og arbejde. Og de nyder at have et ungt menneske i huset

HJERTERUM ER VIGTIGERE END HUSRUM
Det forventer Rotary af dig:

• At du åbner dit hjem for et ungt menneske fra et andet land i ca. 3 måneder.
  • Man skal have tid, energi og overskud til at vise den unge interesse, til at være åben, imødekommende og nysgerrig efter at lære ham/hende at kende.
  • Man skal hjælpe den unge til at lære dansk ved i størst muligt omfang at kommunikere på dansk.
  • Man skal tage sig af den unge, diskutere, lytte og rådgive – i det hele taget behandle ham/hende, som var det ens eget barn, dvs. også stille krav til den unge om deltagelse i familiens liv.
  • Endelig skal man være indstillet på at give den unge kost og logi samt be- tale for fælles familieaktiviteter. Rotary betaler lommepenge svarende til ca. 700 kr pr. måned til den
  • unge

HENT FORMULAR: