Forfriskende besøg fra Marselis Rotaract

Oprettet af Jens Bentzen den 27.3.2020
Ida Tuxen Falborg og Alexander Domino havde både humør og energi med, da de på seneste møde orienterede om ROTARACT - og specifikt om klubben Marselis Rotaract som de er medlemmer af. Vi fik et billede af en klub med et meget aktivt klubliv, drevet med ungdommelig gejst og engagement. Ingen tvivl om at klubben skaber et inspirerende og stærkt fællesskab om noget meningsfuldt, lærende og rummer et socialt liv der er anderledes end det som eksempelvis findes i studenter-miljøet. Det var meget forfriskende for os ”gamle” Rotarianere at høre om klubbens forskellige tiltag. Fra Julegaveindpakning til støtte for mødrehjælpen, over madlavning for hjemløse, ”end plastic-affaldsindsamling, praktisk hjælp til ”Redens kvinder” til mere traditionelle udebesøg på erhvervsvirksomheder og institutioner mv. Man kan blive medlem fra 18 års alderen og indtil ca. 35 år, hvor interesserede så evt. kan fortsætte som traditionel Rotary medlem.
De unge Rotaract´er bliver en del af et erhvervsnetværk, og får gennem workshops, seminarer og f.eks. RYLA & BETS mulighed for ledelsesudvikling etc. Klubben deltager ligeledes i forskellige internationale events og begivenheder.

Marselis Rotaract Klub har pt. 22 medlemmer samt 6-7 gæster. I Danmark er der ca. 200 medlemmer i alt fordelt på 9 klubber. På verdensplan 250.000 medlemmer – med vækstambitioner om at nå op på ca. 1 mio.
Tak til Ida og Alexander for deres gode input og inspirerende foredrag.