Bidrag til End Polio

Rotarys indsamlede bidrag gennem årene ligger nu på omkring 1,2 mia US$.

Ved udryddelsen af polio får verdenssamfundet en årlig besparelse på 1,5 mia US$.

Derfor har mange stater/regeringer ydet rigtig mange hundrede millioner til formålet. De største bidragydere i Vesten er USA, Canada, Storbritannien og Tyskland. Senest er også de skandinaviske lande og Finland blevet væsentlige bidragydere. Desuden kommer der kæmpestore bidrag fra store lande i Østen. Den indiske regering har selv på alle måder bidraget til vaccinationer og andre indsatser for at stoppe smitten i det store land.

Desværre må vi konstatere, at på trods af gentagne henvendelser og ansøgninger har den danske stat ikke ydet bidrag til projektet siden 1994.

I 2007 donerede Bill og Melinda Gates Foundation først 100 mio US$ til Rotary til udryddelse af polio på verdensplan. Derefter gav de yderligere 255 mio US$. Betingelsen for den sidste donation var, at Rotarianere i samlet flok skulle matche donationen med andre 200 mio US$ inden 30.06.2012. Dette mål blev nået allerede i januar 2012.

Det bliver gang på gang slået fast, at såvel indsamling af midler som den øvrige kamp mod polio fortsætter, til vi har en polio fri verden, som Rotary har lovet verdens børn.

I begyndelsen af 2008 donerede the Google Foundation yderligere 3,5 mio US$ til formålet.

Efterfølgende har Bill og Melinda Gates Foundation lovet, at for hver US dollar, der doneres til polioprojektet, vil denne Foundation foreløbig indtil 2018 yde 2 US dollars - op til et årligt beløb på 35 mio US$. The Rotary Foundation afsætter årligt et beløb til projektet.

Såvel Rotarys præsidenter som Rotary Foundations formand og bestyrelse har tilbagevendende sat fokus på Polio programmet som et af de højest prioriterede mål for TRF og de deltager aktivt i promoveringen af diverse events og møder for løbende at skaffe yderligere midler til projektet, således at polio kan blive udryddet de sidste få steder på kloden.

Den helt store udfordring i forbindelse med det endelige stop for udbrud af polio er det faktum, at denne virus, der forårsager sygdommen, er så utrolig smittefarlig, samt at voksne ofte er smittebærere uden at vide det. Og med den hastighed og intensitet, som mennesker (inkl. flygtninge) flytter sig med i disse år, popper den pludselig op i områder, hvor man ikke har set sygdommen i mange år.

Derfor er det også vigtigt, at vi i Danmark sørger for, at der fortsat vaccineres mod Polio. Desværre er vaccinationsraten i DK faldet. Dette indebærer – med globaliseringen in mente – at der vil være en betydelig risiko for udbrud herhjemme. Brug jeres indflydelse til at sikre en bedre vaccinationsrate.