Indsendt af Irene Klitbo den 21.10.2016
Et telt, der skaffer en familie tag over hovedet og beskyttelse mod elementerne, koster 3.000 kr. Og en hel Shelterbox kr.5.000.

Endnu engang er der behov for vores hjælp på Haiti.

Denne gang orkanen Matthew

Den kraftigste caribiske orkan i mange år har berørt mere end 350.000 mennesker og sendt tusindvis på flugt på Haiti, som endnu ikke er kommet på fode efter det katastrofale jordskælv i 2010. Den værste storm på Haiti i 50 år, orkanen Matthew med vindstyrker på op imod 260 km/t, har sammen med en stormflod på ca. 3 m i kombination med ekstreme nedbørsmængder givet enorme skader på huse og infrastruktur. Det er derfor særdeles vanskeligt at nå de værst ramte områder. Dele af landet er ødelagt, over 900 mennesker er bekræftet døde, og antallet af omkomne forventes at stige.

Mourad Wahba, FN’s specialudsendte for Haiti, fortæller: Veje er ødelagte, ferskvand er en mangelvare, og sygehusene er overfyldte med skadede.

Infrastruktur ødelagt

En sammenstyrtet bro har afskåret den eneste farbare vej mellem hovedstaden Port-au-Prince og den sydlige del af landet. Det vil derfor være meget vanskeligt at nå denne region. Tusindvis af mennesker mangler drikkevand og husly her og nu.

ShelterBox Response Team er på stedet

6 ShelterBox Response Team medlemmer ankom til Haiti d. 7 oktober. En af disse har arbejdet på Haiti, en anden været der under jordskælvet, så de kan give værdifuld viden til de øvrige. ShelterBox har på forhånd opmagasineret materiel på Haiti, men med de nuværende informationer forudses et stort behov for at indflyve betydelige mængder af telte, vandrensningsudstyr, Shelter Repair Kits mm.

Vi har i dag doneret kr. 5.000.