Oprettet af Bent Christensen den 8.9.2021
DRAGØRS SJETTEKLASSER DYSTER OM EN HELT VILD IDE
Skoleelever på de tre Dragørskoler får muligheden for at sætte fantasien fri.

Knap 200 skoleelever på 6.årgang på de tre Dragørskoler får muligheden for at sætte fantasien fri, når de deltager i Årets Skoleiværksætterkonkurrence arrangeret af Dragør Rotary Klub. Et samarbejde mellem skolerne, lokale iværksættere og Rotary Dragør lærer eleverne at bruge designtænkning til lokale problemløsninger. Årets tema er ”Helt Vildt” sætter virkeligt de mange projektgrupper på en spændende opgave.

Mandag den 20, onsdag den 22 og torsdag den 23 september kickstarter man skoleiværksætter-konkurrencen på henholdsvis Dragør Skole, St. Magleby Skole og Nordstrandskolen med hjælp fra Rotary og lokale iværksættere. Herefter starter Problemfasen, hvor eleverne går på jagt efter problemer og udfordringer til deres projekter. Dernæst nedsættes projektgrupperne med en mødeleder, begynder selve idefasen, udvikler en prototype og gennemtænker projektets bæredygtighed med hensyn til økonomi, marketing og design, afsætningsmulighed og teknologi.

I år vil man ud over den store hjælp skoleeleverne får gennem deres respektive lærere på skolerne i projektperioden også forsøge at inviterer eleverne til at inddrage den dataviden, der findes i Dragør Rotary Klub, ved at lade projektgrupperne stille skriftlige spørgsmål til de lokale rotarianere og få råd og vejledning om iværksætterfasen. Omkring den 1. oktober holdes en semifinale på de tre skoler, hvorefter de cirka otte kandidater til finalen fredag den 8 oktober på Dragør Skole findes.

Ved finalen deltager Dragør Kommunes chef for Børn, Skole og Kultur Rasmus Johnsen, Dragør Rotary Klubs præsident Susanne Lindø, Grønbech Pr og en lokal iværksætter i et dommerpanel, der skal bedømme de otte finalistgrupper. Skoleprojektet styres af Stine Kjærsbo Groth Irsdal fra Dragør Skole og Claus Arboe-Rasmussen fra Dragør Rotary Klub