Imagine Rotary: Forestil dig, hvad vi kan i fællesskab

Indsendt af Jeannette (E-klub) Refstrup den 8.7.2022
"Jeg forestiller mig personligt et Rotary, som på mange måder ser anderledes ud, end det Rotary vi har kendt i mere end 100 år. Men Rotary-ånden lever videre, og de værdier, Rotary bygger på, er stærkere og mere relevante end nogensinde." Sådan skriver Thomas Korsgaard, der er ny guvernør i det midtjyske Rotary-distrikt 1450 i dette indlæg. Læs det – og lad dig gerne inspirere til at fortælle, hvordan du forestiller dig Rotary. Lad os kort sagt sammen "Imagine Rotary".

Kære Rotarianere, Rotaractere og ROTEX’ere

Først og fremmest tak for tilliden, som resulterede i, at jeg torsdag 30. juni fik overdraget guvernørkæden fra Jane Mejlby Buhl-Olsen.

Måske kender du mig ikke endnu, men jeg håber, at vi kommer til at lære hinanden at kende i løbet af året. Jeg er gift med Bettina, der er ergoterapeut på psykiatrisk afdeling på AUH i Skejby. Vi har sammen Nanna (20 år), Marie (17 år) og hunden Buster (12 år). Vi bor i Risskov ved Aarhus. Jeg arbejder til daglig som Key Account Manager ved Aarhus Universitet med ansvar for strategiske samarbejder med store virksomheder på tværs af universitetets fagligheder.

Jeg er sikker på, at Rotaryåret 2022-23 kan og vil blive et rigtig godt år. Det er jeg, fordi jeg har mødt alle jer, som nu er præsidenter i klubberne. Her har jeg oplevet det engagement og den interesse, som er afgørende for, at vi kan udvikle os. Samtidig ved jeg, at vi har en stor international organisation i ryggen, der gerne vil hjælpe og støtte os i arbejdet og faktisk giver os meget frie rammer til at gøre det.

Som distriktsguvernør vil jeg gøre, hvad jeg kan for at inspirere, udvikle og skabe gode rammer for dit medlemskab og dit klubliv.

Men i sidste ende er det dig og dine klubkammerater, der skal skabe engagement, motivation og aktion, for at vi sammen kan gøre en forskel.

Vi har for første gang i Rotarys historie en kvindelig verdenspræsident. Det tog også kun 117 år, før vi fik den idé. Jennifer Jones er canadier, og årets tema er IMAGINE Rotary. (Det er Jennifer Jones, som jeg står sammen med på billedet).

Det betyder kort og godt, at vi hver i sær og sammen skal forestille os,
hvordan Rotary kan og skal skabe fremtiden og så gøre noget ved det!

Jeg forestiller mig personligt et Rotary, som på mange måder ser anderledes ud, end det Rotary vi har kendt i mere end 100 år. Men Rotary-ånden lever videre, og de værdier, Rotary bygger på, er stærkere og mere relevante end nogensinde.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor vi tager ved lære af fortiden, men stræber efter fremtiden med begge ben på jorden og fokus på, hvad vi kan gøre her og nu.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor det er lige så naturligt at møde en ung kvinde, som en person med anden etnicitet, en bager eller en sygeplejerske, som en hvid mand med gråt hår.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor flere medlemmer er People of Action og engagerer og involverer sig, også på tværs af klubber og distrikter.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor klublivet styrkes, men også hvor klublivet
ikke nødvendigvis er et valg og en nødvendighed for alle Rotarianere.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor ét menneskes drøm kan blive til virkelighed gennem samarbejde og netværk. Som f.eks. da en Rotarianer på Djursland havde en vision om at støtte opførelsen af et nyt børnehospice og med netværkets hjælp rejste næsten 4 mio. kr.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor det også er rart at komme og sjovt at være.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor vi sammen med lokalsamfundet
gør en indsats for mindre ulighed, uretfærdighed og utryghed.

Jeg forestiller mig et Rotary, som står sammen til det sidste for at udrydde polio, og derefter fortsætter med nye udfordringer. Polio blev udryddet i Europa for 20 år siden. Det har betydet, at 20 mio. børn har undgået børnelammelse. For at markere dette vil I inden længe blive inviteret til en kampagne, hvor Rotarianere sammen går 20 mio. skridt, som sponseres af
en række virksomheder, og beløbet doneres til End Polio Now på World Polio Day den 24. oktober 2022.

Jeg forestiller mig et Rotary, som kan tilpasses præcist til dig, mig og alle andre, som deler vores værdier og vil tage aktiv del i at gøre en forskel.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor åbenhed og synlighed er ligeså naturligt
som sovs og rødvin til et klubmøde.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor folk og virksomheder selv søger hen for
at få en spændende oplevelse med et foredrag eller for at gøre en forskel
i et konkret projekt. Og når de gør det, bliver de modtaget med åbne arme, interesse og rummelighed.

Jeg forestiller mig et Rotary med endnu skarpere fokus på de nye generationer, gennem alle udvekslingsprogrammer, RYLA, Rotaract, ROTEX, klimaprojekter m.m.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor vi finder nye veje til at kommunikere,
som engagerer og motiverer i stedet for at støje og blokere.

Jeg forestiller mig et Rotary, hvor vi deler de gode historier og hylder dem, der gør en særlig indsats. Og det gør vi i stor stil allerede den 1. oktober 2022, når D1450’s Awardshow 2022 løber af stablen. Der er allerede indsendt flere nomineringer af både klubber og ildsjæle. Tak for det! Jeg ved, at der er mange flere projekter, der er værdige i konkurrencen. Så brug lige 10 min. på indsende en eller flere nomineringer, som du synes fortjener en ekstra hæder. Sidste frist for nominering er den 4. september 2022 via tidligere udsendte link.

Hvordan forestiller du dig Rotary i 2022/23?

Det vil jeg glæde mig til at høre dig og dine klubkammeraters bud på, når jeg besøger jeres klub og oplever de spændende aktiviteter I sætter i søen.

Jeg glæder mig til, at vi sammen skal gøre en forskel!

--

Artiklen er skrevet af Thomas Korsgaard, der er guvernør i Distrikt 1450 i Rotary-året 2022/23.