Dansk rotarianer til Rotary Fellowship Dinner i Dubai

Indsendt af Jeannette (E-klub) Refstrup den 19.11.2021
Rotarys motto lyder: “Rotary connects people” - og dét oplevede den danske rotarianer, Charlotte Khattar fra Rotary Horsens Vestre, da hun i oktober besøgte Rotary Club of Dubai til Rotary Fellowship Dinner på Grand Plaza Hotel i Dubai.

Da Charlotte Khattar besøgte og tilbragte en aften i selskab med Rotary Club of Dubai, blev Rotary-båndet udvidet internationalt og førte til en forståelse for, hvordan et Rotary-møde fungerer i De Forenede Arabiske Emirater (FAE). 

Der blev plads til at knytte nye forbindelser på tværs af kulturer med de andre mødedeltagere. Charlotte Khattar har tidligere arbejdet som vicekonsul på Det Kongelige Danske Generalkonsulat i Dubai.

Kulturforståelse og danske værdier
Aftenens oplægsholder var den danske ambassadør i FAE, som talte om emnet ”building communities”, og om hvordan de enkelte danske virksomheder kan medvirke til at opbygge og udvikle lokalområder via deres CSR-værdier og i det hele taget via deres know-how - blandet med de danske værdier såsom tillid og sandhed. 

Det førte til en stor spørgelyst blandt rotarianerne efterfølgende og spørgsmålet om, hvad ambassadøren var mest stolt af i Danmark. Det var nemt at svare på;

- Som dansker er jeg mest stolt af, at vi er så lykkelige i Danmark. Det kommer sig af, at der er en gensidig respekt og tillid til danskerne og systemet imellem, hvilket gør det nemt at være dansker, fordi vi kan have tillid til, at tingene fungerer til alles bedste, fortalte Franz Michael Skjold Mellbin. 

- Danmark er et af de bedste lande at leve i målt på mange parametre, som tæller med, når titlen som verdens lykkeligste land skal kåres hvert år. Her ligger Danmark i øjeblikket nr. 2.

En varm anbefaling til andre om at besøge udenlandske Rotary-klubber
Når internationale besøgende rotarianere deltager som gæst, er det kutyme, at der udveksles klubflag. Der blev derfor også udvekslet klubflag mellem Charlotte Khattar og James Berry, præsident for Rotary Club of Dubai. 

- Så hvis du som rotarianer er på ferie et sted og har lyst til at deltage i et Rotary møde, vil du altid blive mødt med venskab og nysgerrig kulturel forståelse for, hvordan netop din klub fungerer, og det kan kun anbefales, slutter Charlotte Khattar.

KLIK OG FØLG DISTRIKT 1450 PÅ FACEBOOK

ER DU IKKE MEDLEM AF ROTARY? KLIK HER OG LÆS, HVORDAN DU BLIVER DET

Artiklens forfatter er Charlotte Khattar, rotarianer og tidligere vicekonsul på Det Kongelige Danske Generalkonsulat i Dubai. Til dagligt arbejder hun som konsulent med ledelse og virksomhedsudvikling.